> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Holický vánoční dárek nejen od Boni Pueri

Holice - Bylo by asi nesmyslné psát recenzi o příležitostném vystoupení Českého chlapeckého sboru Boni Pueri a bylo by "nošením dříví do lesa" zdůrazňovat jeho profesionální kvality.

Vhodnější je zmínit neobvyklou kulturní událost, která se naskytla asi dvěma stovkám účastníků adventního odpoledne, které v budově školy připravilo Gymnázium Dr. Emila Holuba v Holicích.

V zaplněné aule se představila jedna z částí zmíněného sboru a svou produkcí navodila adventní náladu. Podařilo se na "podtrženou" jedničku. Posluchači přijímali bez dechu rozmanitý repertoár světské i církevní klasiky z celého světa. A když chlapci s patřičnou mírou rozjařenosti končili hodinový pořad sérií amerických vánočních evergreenů, měli přítomné obecenstvo doslova "v kapse". Budeli se v Holicích hodnotit kulturní počin tohoto roku a nebylo jich letos málo produkce Boni Pueri bude nepochybně stát hodně vysoko.

Nebylo by však spravedlivé pod vlivem úvodního vynikajícího zážitku opomenout pokračování celé akce. Postarala se o ně akad. malířka Věra Zahradníková výstavou výtvarných děl, jakož i studenti holického gymnázia v tématickém pořadu hudebních a literárních produkcí včetně závěrečného sborového zpěvu vánočních koled.

Bylo to adventní odpoledne, které lze bez nadsázky označit jako pozoruhodný vánoční dárek pro všechny přítomné. A nejen pro ně. Pod vánočním stromkem nechyběla pokladnička na příspěvky pro televizní adventní koncerty. Na příslušné konto tak putuje z holického gymnázia částka 8325 korun.

Pardubické noviny (18. 12. 2002)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout