> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Staňte se zajatci krásných tónů!

Kompilace Folk&country hity přináší dvacet originálních nahrávek z katalogu nejoblíbenější zpěváků a skupin tohoto žánru. Výběr z hitů, o které byl

v minulých dvou letech mimořádný posluchačský zájem, u mě v autě patří mezi nejhranější.

Že mají formu, prezentují Status Quo už na obalu. Heavy Traffic je album plné vypalovaček, které by jim mladší kapely mohly závidět. Pro fanoušky skupiny, která je na scéně již 35 let bude deska příjemným dárkem pod stromeček.

I přes svůj nízký věkový průměr (asi 16 let), hraje kapela Lavina už 4 roky a na trhu má první stejnojmenné CD. Každý z pěti členů prošel hudební třídou Zdeňka Hladíka na ZUŠ v Hradci Králové a pak přes různé soutěže a festivaly vedla jejich cesta do společné kapely. Nastartováno mají dobře, tak ať jim to vydrží.

Přestože věk se u dam neprozrazuje, tak ze společenského šumu vyklouzlo, že ryze ženská country skupina Schovanky oslavila třicátiny. Její složení se pochopitelně mnohokrát změnilo, skupinou prošlo mnoho hvězd i hvězdiček, ale hlavně tady před dvaceti lety odstartovala kariéru první dáma české country Věra Martinová. Toto výročí přimělo Věru i Schovanky ke společnému albu, kde najdete nejenom starší songy, ale také nové písně v stylovém záběru od country-folku až po country-rock.

A opět něco pro děcka. Na motivy bajek La Fontaina vznikl nový český celovečerní animovaný film. Pro něj napsal skladatel Boris Urbánek 16 písniček, které interpretuje prvoligová pěvecká sestava. Nejen děti, ale i rodiče chce oslovit film i CD Báječná show.

Přední osobnost českého popu pokřtila novou desku Platinová Helena. Je to pokračování úspěšného výběru Zlatá Helena z roku 1999 a mapuje kariéru Heleny Vondráčkové chronologicky. Její hity doplňuje novinkový duet s Martinem Maxou a píseň, s níž v současnosti boduje na českých rádiích - Sundej kravatu.

Bond jsou klasicky vyškolené absolventky uměleckých škol a výborné instrumentalistky.

Navíc jsou krásné a rády to předvedou. Při londýnském křtu alba Shine na jejich spoře oblečené postavy nanášel malíř barvy před diváky během skladby Fuego. Obecenstvo bylo nadšené. Bond patři mezi nejvytíženější britské hvězdy a je dobře, že se vřítily i do Prahy na vyhlášení Českého slavíka.

Na exkluzivní vánoční nahrávce nejkrásnějších koled a nejslavnějších melodií se sešly hvězdné osobnosti popu Lucie Bílá, Karel Gott a hvězdy vážné hudby - harfenistka Kateřina Englichová, houslista Pavel Šporcl i varhaník Jaroslav Tůma. Se světově ceněným chlapeckým sborem Boni Pueri navodili pohádkovou atmosféru vánočního času. Staňte se zajatci krásných tónů, oddejte se snění. Štědrej večer nastal.

Milan Dufek - Večerník Praha (20. 12. 2002)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout