> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Společnou vánoční pohodu si Bílá s Gottem neužili

PRAHA - Při natáčení alba Kouzelné Vánoce, na němž s chlapeckým sborem Boni pueri, houslistou Pavlem Šporclem, harfenistkou Kateřinou Englichovou a varhaníkem Jaroslavem Tůmou zpívají čeští slavíci Lucie Bílá a Karel Gott, se umělci ve studiu vůbec nepotkali. Při křtu alba to tiskové agentuře Korzo nezávisle na sobě prozradili Gott i Bílá.

"Je to taková zvláštní produkce, my si vlastně musíme na dálku telepaticky rozumět," dal nahlédnout do zákulisí natáčení Gott. "Když ale máme všichni společnou představu o výsledku, tak se nepochybně dostaví," je přesvědčen mnohonásobný český slavík. "Vypadá to, jako bychom natáčeli všichni pohromadě," dodal.

Ani při nahrávání jiných duetů se s Lucií Bílou ve studiu nikdy nesetkal. "Myslím si ale, že dopadly přesvědčivě, ba srdceryvně. Lidé i tak poznali, že si hudebně náramně rozumíme," zdůraznil.

"Kája se mi asi důsledně vyhýbal," doplnila Gotta se smíchem Bílá. Potvrdila, že s chlapci ze sboru, ani se svým pěveckým kolegou Karlem Gottem či houslistou Pavlem Šporclem a ostatními umělci se ve skutečnosti při natáčení nepotkala.

"Stejně si ale myslím, že z nahrávky dýchá taková pohoda, že si ji rozhodně pustím u štědrovečerního stolu," dodala. "Já bych si strašně přál, abychom v téhle sestavě koncertovali i živě," svěřil se Karel Gott. "Jenom aby nám kluci mezitím nevyrostli a z chlapců se nestali muži. Pospěšme si, než začnou mutovat," dodal český slavík se smíchem.

Lucie Bílá prozradila, že s chlapeckým sborem Boni pueri spolupracuje už několik let. "Je to úžasná parta lidí. Na tu spolupráci jsem strašně hrdá. I kdybych měla sebevíc jiné práce, vždycky řeknu ano."

Nápad na natočení alba prý vznikl typicky českým způsobem - v hospodě při obědě už v lednu letošního roku. Sbormistry chlapeckého sboru Boni pueri Pavla Horáka a Jakuba Martince svedl s vedením vydavatelství Supraphon počítačový virus. Když se vše vysvětlilo, začaly přípravy na natáčení. Všichni jsou přesvědčeni, že vánoční deska, která začala vznikat takovým způsobem, musí mít u posluchačů úspěch.

Agentura KORZO (21. 11. 2002)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout