> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zlatý slavík obdivně hodnotí Český chlapecký sbor Boni pueri

PRAHA/HRADEC KRÁLOVÉ - V blížícím se adventním čase pokřtil v Praze Český chlapecký sbor Boni pueri z Hradce Králové novou nahrávku dvaceti vánočních melodií.

„"Chtěl bych si s nimi někdy zazpívat živě," řekl na adresu mezinárodně uznávaného souboru Karel Gott. Prozradil tak, že sice na CD účinkuje také, ale že se s chlapci, ale ani s Lucií Bílou a dalšími hostujícími sólisty, díky možnosti playbacku, ve studiu vůbec nesešel.

Těleso slaví letos dvacet let existence. Nápad natočit aranžmá vánočních koled a dalších známých skladeb vznikl prý v restauraci při lednovém pracovním obědě sbormistra Pavla Horáka s pracovníky vydavatelství.

„Přesněji řečeno - bylo to tak, že nám ze Supraphonu poslali do počítače virus. Teprve pak jsme se dohodli, že se na revanš sejdeme na obědě," poznamenal Horák. „Na začátku byl nápad, pak trocha práce - a deska byla hotova," shrnul lakonicky mnohaměsíční úsilí producent Petr Vít.

Koncertní oddělení sboru nebylo při křtu v Praze kompletní. Šest chlapců totiž skolil skutečný virus. Prý v důsledku toho, jak se ve východních Čechách lidem v minulých dnech dlouho netopilo v bytech.

Východočeské Deníky Bohemia (22. 11. 2002)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout