> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Komorní filharmonie doprovodí Boni Pueri i italského flétnistu

Jihočeská komorní filharmonie dnes zahajuje předprodej pro 30. koncertní sezonu.

Kdo si zakoupí abonentní vstupenku na oba cykly, zaplatí 850 korun.

ČESKÉ BUDĚJOVICE Společný koncert italského flétnisty Maria Carbotta s Jihočeskou komorní filharmonií, český chlapecký sbor Boni Pueri nebo večer s Janáčkovým kvartetem doplněný recitací Jitky Molavcové a Alfréda Strejčka.

Jihočeská komorní filharmonie v Českých Budějovicích dnes zahajuje předprodej zvýhodněných abonentních vstupenek na svou 30. koncertní sezonu. Dva podzimní cykly nabízejí pestrý program.

„V červnu končí starý cyklus, od července do srpna jsou prázdniny a v září se již konají koncerty. Proto jsme předprodej abonentních vstupenek zahájili již teď,“ vysvětlila vedoucí oddělení koncertního provozu Jihočeské komorní filharmonie Helena Kroneislová.

Součástí cyklu A je koncert italského flétnisty Maria Carbotta, který bude v Českých Budějovicích vystupovat poprvé. Už má ale za sebou koncerty v pražském Rudolfinu a dalších prestižních světových sálech. V Koncertní síni Otakara Jeremiáše zazní skladby Rossiniho, Battista Viottiho, Morlacchiho a Respighiho.

Dirigent Jihočeské komorní filharmonie Jan Talich se představí i jako sólista. Přednese skladby Mozarta, Čajkovského, Villa-Lobose a Iberta.

Cyklus B zahájí Boni Pueri. Český chlapecký sbor byl založený v roce 1982 a dosud absolvoval více než 2 500 samostatných koncertů po celé Evropě, Americe a Asii. V Českých Budějovicích přednese Te Deum Laudamus pro sóla, sbor, varhany a orchestr od Antonína Rejcha.

Publiku se představí i Jitka Molavcová a Alfréd Strejček, kteří budou recitovat úryvky z korespondence mezi Leošem Janáčkem a Kamilou Stösslovou. Večer zazní i Janáčkovy skladby Kreutzerova sonáta a Listy důvěrné, které uvede Janáčkovo kvarteto.

„Vstupenky na jednotlivé koncerty, které nebudou obsazeny abonenty, budou v prodeji vždy 14 dní před začátkem daného koncertu,“ upřesnila Kroneislová. Lístky jsou k dostání na pokladně Jihočeské komorní filharmonie, na mailu jkf@volny.cz nebo na telefonním čísle 386 353 561.

***

FAKTA Podzim s Jihočeskou komorní filharmonií Cyklus A Středa 22. a čtvrtek 23. září Sólista: Pavel Kašpar - klavír Dirigent: Jan Talich Středa 20. a čtvrtek 21. října Sólista: Michal Kaňka - violoncello Dirigent: Marko Ivanovič Středa 10. a čtvrtek 11. listopadu Sólista: Mario Carbotta (Itálie) -flétna Dirigent: Jan Talich Středa 24. a čtvrtek 25. listopadu Sólista: Karel Dohnal - klarinet Dirigent: Ondřej Vrabec Středa 26. a čtvrtek 27. ledna Dirigent a sólista: J. Talich - housle Netradiční cyklus B čtvrtek 9. září Český chlapecký sbor Boni Pueri

Dirigent: Marek Štryncl Čtvrtek 4. listopadu Janáčkovo kvarteto Recitace: Jitka Molavcová a Alfréd

Strejček Dirigent: Jan Talich Středa 1. prosince Sólisté: Vladislav Bláha - kytara, Jaromír Zámečník - bandoneon Dirigent: Michael Roháč Cena abonentní vstupenky na cyklus A pro jednu osobu je 550 korun, na cyklus B 450 korun. Při současném zakoupení na cyklus A a cyklus B je 850 korun.

Petr Kuthan - MF DNES (12. 5. 2010)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout